Azra više nije atletičarka

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azra više nije atletičarka

Atletska vedeta Azra Eminović (22), posle jednomesečnih treninga u magičnom kvadratu, potražiće afirmaciju na predstojećem državnom prvenstvu u kik–boksu, koje se 6. novembra održava u novopazarskoj Hali sportova!
Sandžačka gazela, nije izdržala. Prošle godine bronza u Litvaniji za mlađe seniore, peta na beogradskoj Univerzijadi, prva na bezbroj uličnih trka, kroseva, mitinga… Sada u rukavicama, ali ne simboličnim, već onima što bole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Atletika je moja prošlost. Pokušala sam, nekoliko puta, da se vratim – nije išlo. Čak sam promenila klub u okviru Novog Pazara, odložila pa definitivno izbegla odlazak u Čačak i onda stavila prst na čelo.
Za nju je najveća  istina da sportista traje, dok ga pamte.
Kraljica sportova je moje nezaboravno sećanje, ali od emocija se ne živi. U životu priznajem stalno dokazivanje i borbu. Zato sam navukla rukavice, ušla u ring. Onako, iz zdrave radoznalosti i po nagovoru trenera Dupljaka, da probam.
Naglašava da nije htela  da potone u prosek, koji bi je odveo u ambis.
Ništa se ne može napraviti, preko noći. Najgore je kad greške ispravljamo greškom. Onda je neizbežan hod po mukama.
Ne tako davno pazarsko čudo od devojčice, bila je životno posvećena stazama, na kojima je rutinski pobeđivala. Nema ni smisla vraćati se posle operacija, koje su je udaljile od trona.
Nemoguće je upoređivati atletiku i kik–boks. Meni u rignu nije kao u kavezu, već se iz dan u dan osećam sve sigurnije. Volela bih da startujem šampionski, da slavim ekspresno, nokautom.
E. Kučević

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.