Amerikanci prvi finalisti prvenstva sveta

Izvor: Akter, 12.Sep.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci prvi finalisti prvenstva sveta

Košarkaška reprezentacija SAD plasirala se u finale prvenstva sveta pošto je u prvoj polufinalnoj utakmici savladala u Barseloni selekciju Litvanije sa 96:68

Amerikanci su opravdali ulogu velikog favorita i očekivano će braniti titulu osvojenu pre četiri godine u Turskoj.

Litvanci su pružili snažan otpor samo na početku utakmice, u nekoliko navrata imali su dva poena prednosti, ali je selekcija SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << umela da uzvrati, da bi u 4. minutu prvi put povela (10:7).

Premda se evropska reprezentacija još neko vreme dobro držala, razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa su SAD polako preuzele inicijativu, a potom sasvim zagospodarile parketom.

U drugom delu meča Amerikanci su potpuno slomili dalji otpor Litvanaca, koji nisu imali nikakvih izgleda za eventualni podvig.

Nemilosrdno su punili protivnički koš i na kraju slavili u svom stilu, sigurno i ubedljivo.

Amerikance su do trijumfa predvodili Irving sa 18 i Tompson sa 16 poena, dok su kod Litvanaca najefikasniji bili Valančijunas i Kuzminskas sa po 15.

Reprezentacija SAD u borbi za titulu, u nedelju u Madridu, čeka boljeg iz drugog polufinalnog duela u kojem se sutra, takođe u Madridu, od 22 sata sastaju Srbija i aktuelni evropski prvak Francuska.

Prethodno će u subotu, u meču za bronzanu medalju, igrati Litvanija i poraženi iz susreta Srbija - Francuska.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Očekivano - Amerika prvi finalista!

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2014

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država večeras je prva stigla do plasmana u finale Mundobasketa u Španiji pošto je u prvom polufinalnom susretu očekivano ubedljivo savladala selekciju Litvanije.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.