Zidan uskoro rekonstruiše vladu

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidan uskoro rekonstruiše vladu

Tripoli -- Premijer Libije Ali Zidan saopštio je da će narednih nedelja rekonstruisati svoj kabinet, jer neki ministri žele da napuste položaje.

Naime, neki mistri su nagovestili da žele da napuste svoja mesta zbog teških uslova za rad u zemlji koja je okupirana naoružanim milicijama.

Zidan je na konferenciji za novinare rekao i da je libijska vlada primorana da radi pod stalnom pretnjom nasilja.

Libijski premijer upozorio je strane kompanije da ne šalju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tankere za skupljanje nafte u luke koje kontrolišu odmetničke milicije na istoku Libije, rekavši da će onima koje se o to ogreše biti izrečene oštre kazne.

Milicije mesecima drže zatvorene naftne terminale, zahtevajući veću autonomiju od vlade u Tripoliju i podelu prihoda od nafte.

Libija je preplavljena milicijama, formiranih od pobunjeničkih brigada, koje su u građanskom ratu 2012. srušile režim Moamera Gadafija, podsetio je AP.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zidan uskoro rekonstruiše vladu

Izvor: Akter, 08.Jan.2014

Premijer Libije Ali Zidan saopštio je da će narednih nedelja rekonstruisati svoj kabinet, jer neki ministri žele da napuste položaje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.