Žestoka borba u Tripoliju: Pucnji, zatvoren aerodrom VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka borba u Tripoliju: Pucnji, zatvoren aerodrom VIDEO

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 63 povređeno u sukobima u blizini aerodroma u Tripoliju, koji je zbog toga zatvoren.

Oružani okršaj rivalskih grupa izbio je u zoru, a direktor bolnice u Tripoliju je za libijsku televizijsku stanicu rekao da je među poginulima i dvoje civila, prenela je Ansa.

Svi avioni koji su leteli za Tripoli preusmereni su za Misratu.

Zvaničnici aerodroma u Tripoliju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su za AP rekli da je osoblje aerodroma Matiga evakuisano i da je otkazano pet letova.

Prema rečima jednog zvaničnika, u sukobima su na aerodromu oštećeni pojedini putnički avioni.

Rojters navodi da su se sukobile Rada, jedna od najjačih grupa u gradu, i rivalska grupa iz naselja Tadžura.

Britanska agencija Rojters napominje da Rada deluje kao antiteroristička jedinica i da kontroliše aerodrom Matiga, kao i obližnji veliki zatvor.

Video-snimci objavljeni na internetu prikazuju gust dim iz pravca aerodroma, a čuju se i detonacije i pucnji.

Sedmogodišnji haos u Libiji, započet ustankom protiv višedecenijskog lidera zemlja Moamera Gadafija, učinio je Libiju glavnom tranzitnom rutom za migrante iz Afrike i sa Bliskog istoka koji pokušavaju da se domognu Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoki oružani okršaji u Tripoliju! Najmanje 20 mrtvih, aerodrom zatvoren, pucnjava na sve strane! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 15.Jan.2018

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 63 povređeno u sukobima u blizini aerodroma u Tripoliju, koji je zbog toga zatvoren...Oružani okršaj rivalskih grupa izbio je u zoru, a direktor bolnice u Tripoliju je za libijsku televizijsku stanicu rekao da je među poginulima i dvoje civila, prenela je Ansa.....Svi...

Nastavak na BKTV News...

Sukobi u Tripoliju, poginulo najmanje 11 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018

TRIPOLI - Najmanje 11 osoba je poginulo, a 37 povrijeđeno u sukobima u blizini aerodroma u Tripoliju, koji je zbog toga zatvoren...Oružani okršaj rivalskih grupa izbio je u zoru, a direktor bolnice u Tripoliju je za libijsku televizijsku stanicu rekao da je među poginulima i dvoje civila, prenijela...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.