Vojska Tunisa prisilila libijski borbeni avion da sleti

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Tunisa prisilila libijski borbeni avion da sleti

Libijski vojni mlaznjak na trenažnom letu bio je prisiljen da sleti na periferiju Medenina, grada u jugoistočnom delu Tunisa.

To se dogodilo nakon što je povredio tuniski vazdušni prostor, izjavio je portparol Ministarstva odbrane u Tunisu Mohamed Ben Zerki.

On je rekao da je libijski pilot rekao tuniskim zaničnicima da je avion imao tehnički problem, ali nije iznosio detalje, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ben Zerki je rekao da je avion, L-39, uočen u 7.30 ujutro na tuniskim radarima, izdato je upozorenje i tuniski vojni avion je prislio libijski avion da sleti u jugoistočni grad Medenin.

Ministarstvo spoljnih poslova vlade na istoku, koje je podržava samoproglašenu libijsku nacionalnu vojsku, navelo je u saopštenju da je borbeni avion pretrpeo tehnički kvar i da je hitno sleteo u Tunis.

Lokalni dopisnik tuniskih novina izjavio je za AP da je avion sleteo na zemljani put, jer u Medeninu nema aerodroma.

Ben Zerki je rekao da tuniska vojska istražuje incident.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.