Vlada ne ukida vize Libijcima

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ne ukida vize Libijcima

Beograd -- Vlada iz skupštinske procedure povukla predlog zakona kojim se ukidaju vize za građane Libije, kao i nosiocima diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša.

Predlog zakona je povučen iz skupštinske procedure na zahtev Ministarstva spoljnih poslova.

Taj zakonski predlog je 20. tačka dnevnog reda prve sednice redovnog zasedanja parlamenta, koja je počela juče.

Prema Poslovniku o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radu, predlagač zakona ima pravo da povuče predlog iz procedure sve do završetka pretresa predloga zakona na sednici parlamenta u načelu i u pojedinostima.

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije Dragoljub Mićunović zatražio je juče, prvog dana zasedanja, da Srbija zauzme stav prema državama u kojima se krše ljudska prava.

On je tada rekao da je potrebno preispitati predlog zakona o ukidanju viza sa Libijom, jer je veoma važno da Srbija zauzme stav i kriterijum "da ne treba da razvija prijateljske odnose i da bude slepa za dešavanja u zemljama koje ubijaju svoje građane, pucaju na demonstrante i vešaju ili kamenuju žene".

Među prvim konkretnim potezima zvaničnog Beograda, a u skladu sa odlukama UN, jeste zamrzavanje vojno-ekonomske saradnje sa Libijom i podrška Srbije rezoluciji kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.