Više od 2.000 migranata spaseno kod obala Libije

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 2.000 migranata spaseno kod obala Libije

Oko 2.300 migranta, koji su se uputili ka Italiji, izvučeno je danas iz 22 drvena i gumena čamca u Sredozamnom moru, nedaleko od obala Libije.

Brodovi obalske straže i vojske udružili su snage sa drugim plovilima koje su iznajmile humanitarne organizacije kako bi pritekle u pomoć migrantima, koji su bili raspoređeni u 10 drvenih i 12 gumenih čamaca.

Brod Lekara bez granica "Prudens" izvukao je 770 osoba, od kojih je veliki broj dece, među kojima je i beba >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od šest nedelja, dodaje se u saopštenju.

Drugi brod "Akvarijus", koji su unajmili SOS Mediteran i Lekari bez granica, spasio je 560 osoba, dok je "Finiks" koji je koristila organizacija MOAS sa Malte izvukao još 360, prenosi AFP.

Među spasenima su državljani Nigerije, Sudana, Maroka i Bangladeša, navodi Rojters.

Mediteran: Spasena 484 migranta, sedmorica se utopila (FOTO)
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Oko 2.300 migranata spaseno kod obala Libije

Izvor: Blic, 18.Maj.2017

Oko 2.300 migranta, koji su se uputili ka Italiji, izvučeno je danas iz 22 drvena i gumena čamca u Sredozamnom moru, nedaleko od obala Libije, saopštila je italijanska obalska straža...Brodovi obalske straže i vojske udružili su snage sa drugim plovilima koje su iznajmile humanitarne organizacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.