Velika Britanija protiv angažovanja kopnenih snaga u Libiji

Izvor: Blic, 17.Apr.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija protiv angažovanja kopnenih snaga u Libiji

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron odbacio je danas mogućnost angažovanja kopnenih snaga u Libiji rekavši da je važno delovati u skladu sa mandatom UN i ne preduzimati akcije koje možda ne bi odgovarale arapskom svetu.

"Nema govora o invaziji ili okupaciji, ovde nije reč da na tlo Libije stupi britanska čizma. Mi nismo zato ovde", rekao je Kameron u intervjuu za "Skaj njuz" na pitanje o jačanju vojnog učešća.

On je istakao da je misija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zapadne alijanse jasna, a to je zaštita zone zabrane leta, kao i avio napadi kako bi se uništili tenkovi i artiljerija snaga libijskog vođe Moamera Gadafija.

"Mi smo jasno rekli da se moramo držati odredaba rezolucije Saveta bezbednosti UN. Moramo nastaviti da podržavamo arapski svet i mislim da je veoma važno to uraditi na pravi način", rekao je Kameron.

On je dodao da će izuzevši slanje kopnenih vojnika alijansa pomoći na sve druge načine da zaustavi Gadafija u njegovim napadima na Misratu i druge gradove duž libijske obale.

Ponavaljajući komentare iz zajedničkog članka sa američkim predsednikom Barakom Obamom i francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem Kameron je rekao da Gadafi mora da ode sa vlasti.

"Apsolutno ne postoji sumnja da pukovnik Gadafi namerava i dalje da ubija ljude u Misrati, zauzme taj grad i krene prema Bengaziju. Uveren sam da će, ako stigne do Bengazija, u tom gradu doći do krvoprolića", rekao je Kameron.

Povezane vesti: Nemački ministar: Gadafijeva imovina u humanitarne svrhe Njujork tajms: SAD traže utočište za Gadafija Žestoka borba Gadafijevih snaga i pobunjenika za Adždabiju Lavrov: NATO prekoračio mandat u Libiji; Rasmusen: Očekujemo još aviona Budućnost Libije sa Gadafijem nezamisliva
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron: Nećemo kopneno na Libiju

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2011

Britanski premijer izjavio da njegova zemlja ne planira da pošalje kopnene snage u Libiju i istakao da London treba da se drži mandata UN a ne da preduzima akcije koje bi izazvale negativne reakcije u arapskom svetu

Nastavak na Večernje novosti...

Kameron: Rezolucija UN otežava misiju

Izvor: Danas, 17.Apr.2011

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je juče da se rezolucijom UN o Libiji „ograničavaju“ koalicione snage koje nastoje da zaštite civile i obezbede zonu zabranjenog leta. On je takođe kazao da je misija otežana zato što prema rezoluciji neće biti invazije ili okupacije u Libiji. Međutim,...

Nastavak na Danas...

Kameron: Nećemo kopneno na Libiju

Izvor: TvojPortal.com, 17.Apr.2011

 . (mc.portal) Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da njegova zemlja ne planira da pošalje kopnene snage u Libiju i istakao da London treba da se drži mandata UN a ne da preduzima akcije koje bi izazvale negativne reakcije u arapskom svetu. "Rekli smo da nema govora o invaziji ili...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.