VREME JE DA SE POSTIDIMO Jedna tragedija je mnogo potresla papa Franju da nije mogao više da ćuti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 14:59

"VREME JE DA SE POSTIDIMO" Jedna tragedija je mnogo potresla papa Franju da nije mogao više da ćuti

Obratio se danas svim hrišćanima

Nakon informacija da je 130 izbeglica, po svemu sudeći, izgubilo život u pokušaju da pređu Sredozemno more, a UN su optužile evropske države da se nisu odazvale pozivu za pomoć.

Tragajući za čamcima sa izbeglicama, jedan trgovački i jedan humanitarni brod pronašli su 10 ljudskih tela koja plutaju nedaleko od prevrnutog gumenog čamca, u međunarodnim vodama nedaleko od obala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Libije, a veruje se da je u tom gumenom čamcu bilo čak 130 ljudi, potvrđeno je u petak iz francuske humanitarne organizacije SOS Mediteran.

- Priznaću vam da mi je bolno zbog ove najnovije tragedije u Mediteranu. U pitanju su ljudski životi, ljudi koji su čitava dva dana molili za pomoć koja nikada nije stigla. Braćo i sestre, zapitajmo se svi zajedno nad ovom najnovijom tragedijom koja se dogodila. Vreme je da se postidimo - poručio je papa Franja vernicima okupljenim na Trgu Svetog Petra i pozvao ih da se u tišini pomole Bogu, prenosi Rojters.

Nakon što je prošle srede nevladina SOS služba prijavila da su tri čamca u Mediteranu poslala poziv za pomoć, francuska organizacija SOS Mediteran je krenula u potragu.

Safa Msheli iz Međunarodne organizacije za migracije UN (UNIOM) optužila je "države da su se oglušile o pozive za pomoć i odbile da spasu živote više od 100 ljudi".

Iz UNIOM je potvrđeno da je tragičan ovogodišnji bilans prelaska centralnom rutom preko Mediterana skoro 500 izgubljenih života, tri puta više nego u istom periodu 2020. godine.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Papa povodom informacija o utapanju miganata: Vreme je za stid

Izvor: VOA, 25.Apr.2021

Papa Franja izjavio je da je vreme za stid nakon objave informacija na osnovu kojih se strahuje da je najmanje 130 migranata stradalo na Mediteranu. „Izuzetno me je potresla još jedna tragedija na Mediteranu. Oni su ljudi. To su ljudski životi koji su čitava dva dana uzaludno molili za pomoć...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.