Uz libijsku obalu spaseno 2.200 izbeglica

Izvor: B92, 19.Sep.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz libijsku obalu spaseno 2.200 izbeglica

U osam spasilačkih operacija je uz libijsku obalu spaseno više od 2.200 izbeglica, saopštila je italijanska obalska straža.

Obalska straža trenutno koordiniše napore za spasavanje još deset čamaca u opasnosti na Mediteranu.

Operacije spasavanja osam čamaca su se odvijale između 20 i 40 nautičkih milja od libijske obale, a u jednoj od tih operacija je brod "Burbon Argos", koji pripada Lekarima bez granice, spasio čak 776 ljudi, prenela je agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Brod italijanske obalske straže "Datilo" je iz mora pokupio 1.137 migranta iz dva čamca, dok je brod "Korsi" spasao 137 ljudi iz probušenog gumenog čamca, u kojem je pronađeno i telo jedne žene.

Još 231 osoba je spasena sa dva gumena čamca, koja su se našla u opasnosti tokom rizične plovidbe od Libije do italijanske obale.

Obalska straža je navela da se deset aktuelnih operacija spasavanja takođe odvija na području između 30 i 40 nautičkih milja od libijske obale.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Operacije spasavanja na libijskoj obali

Izvor: Blic, 19.Sep.2015

U osam spasilačkih operacija je od jutros uz libijsku obalu spaseno više od 2.200 izbeglica, saopštila je italijanska obalska straža, koja trenutno koordiniše napore za spasavanje još deset čamaca u opasnosti na Mediteranu...Operacije spasavanja osam čamaca su se odvijale izmedju 20 i 40 nautičkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.