Utopilo se sto afričkih migranata kod Libije

Izvor: RTS, 26.Avg.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopilo se sto afričkih migranata kod Libije

Najmanje sto afričkih migranata, među kojima je i petoro dece, utopilo se u blizini libijske obale u pokušaju da se dokopaju evropskog tla.

Zvaničnik libijske obalske straže Abdel-Latif Ibrahim naveo je da su tela migranata pronađena uz obalu libijskog grada El Karbuli, 50 kilometara istočno od Tripolija, prenela je agencija AP.

Njihov brod, u kojem se nalazilo ukupno 250 ljudi, potonuo je u petak uveče, a libijska obalska straža i dalje traži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preživele.

Migranti, uglavnom državljani afričkih zemalja, zaputili su se morskim putem ka Evropi.

Veliki broj migranata svake godine izgubi život u opasnom pokušaju da iz Afrike dospeju do neke evropske zemlje, nadajući se boljem životu.

 
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pronađena tela migranata kod Lampeduze

Izvor: RTS, 26.Avg.2014

Italijanska ratna mornarica pronašla je tela 18 osoba u jednom brodiću na jugu italijanskog ostrva Lampeduze, javlja agencija Ansa...Mornarica je uočila ribarski brodić u nevolji u kojem je bilo nekoliko desetina ilegalnih stranaca. Mornanica je pronašla i 73 preživele osobe, prenosi Beta...Više...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.