Upad u ambasadu, stradao napadač

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad u ambasadu, stradao napadač

Jedan napadač je ubijen, a četiri su ranjena kada su iz nejasnih razloga preskočili zid i ušli u dvorište Ambasade Rusije u Tripoliju. Niko od osoblja ambasade nije ranjen. Sumnja se da je upad bio pokušaj odmazde za smrt libijskog pilota koga je u utorak ubila jedna Ruskinja.

Ubijen je jedan, a ranjena su četiri napadača koji su u sredu uveče iz nejasnih razloga preskočili zid i ušli u dvorište Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusije u Tripoliju, srušili metalnu kapiju i pucali u vazduh, saopštile su vlasti Libije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je potvrdilo da se dogodio napad i saopštilo da nije ranjen niko od osoblja Ambasade.

Libijske vlasti kažu da smatraju da je upad bio pokušaj odmazde za bizarnu smrt jednog libijskog vojnog pilota koga je u utorak pod još nejasnim okolnostima ubila jedna Ruskinja. Ona je uhapšena, a posle ubistva je navodno krvlju pilota pisala parole protiv zbacivanja vlasti Libije 2011. i nožem ranila i majku pilota, kažu vlasti.

Vlasti kažu da napadači nisu ušli u zgradu Ambasade Rusije sa koje su skinuli državnu zastavu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusi napuštaju Tripoli

Izvor: RTS, 03.Okt.2013

Diplomate i osoblje iz ruske ambasade u Tripoliju evakuisani posle napada koji je juče izveden na tu ambasadu. Jedan napadač je ubijen, a četvorica su ranjena. Sumnja se da je upad bio pokušaj odmazde za smrt libijskog pilota koga je u utorak ubila jedna Ukrajinka, koja se zatim sakrila u rusku ambasadu...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.