UN za vladu nacionalnog jedinstva za Libiju

Izvor: Akter, 09.Okt.2015, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN za vladu nacionalnog jedinstva za Libiju

Izaslanik UN za Libiju Bernardino Leon predložio je vladu nacionalnog jedinstva posle višemesčnih pregovora sa dve rivalske strane u zemlji

Sada je na građanima i na parlamentima da usvoje predlog, javila je agencija AP.

Leon je na konferenciji za novinare rekao da je odlučeno ko su kandidati za članove vlade nacionalnog jedinstva.

U Libiji vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << libijskog lidera Moamera el Gadafija. Libija je podeljena između međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju, koju podržavaju islamski pobunjenici.

Za sada se ne zna da li su obe strane  prihvatile predložene kandidate, navodi AP.

Za premijera nove vlade predložen je Fajez Saradž, član vlade iz Tripolija.

“Mislimo da može da uspe. Svi oni bi radili kao tim”, rekao je Leon.

SAD i pet evropskih zemalja - Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Velika Britanija, krajem septembra su apelovale na Libijce da se dogovore o vladi nacionalnog jedinstva, kako bi se time omogućila ekonomska i bezbednosna pomoć zemlji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.