UN pozvale na jednonedeljno primirje u Tripoliju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN pozvale na jednonedeljno primirje u Tripoliju

Misija UN u Libiji pozvala je danas na jednonedeljno primirje u Tripoliju, gde snage lojalne pobunjeničkom komandantu Halifi Haftaru vode borbe protiv jedinica povezanih s međunarodno priznatom vladom.

Misija je saopštila da će "jednonedeljno humanitarno primirje" početi u ponedeljak u četiri sata ujutru i pozvala sve strane da obustave vojne operacije, uključujući izviđanje i mobilizaciju.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sada nije poznato da li je bilo koja jedinica u Tripoliju pristala na primirje, koje bi se poklopilo s mesecom posta u islamu, Ramazanom. Haftarova vojska koja kontroliše istok Libije pokrenula je ofanzivu na Tripoli početkom aprila. U tim sukobima poginulo je oko 400 ljudi, a ranjeno je oko 2.000.

UN su više puta pozvale na obustavu sukoba.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.