UN o Kosovu 9. septembra

Izvor: S media, 22.Avg.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN o Kosovu 9. septembra

Generalna skupština Ujedinjenih nacija raspravljaće 9. septembra o rezoluciji o Kosovu, koju je Beograd podneo posle objavljivanja mišljenja Međunarodnog suda pravde, prenosi Fonet pisanje beogradskih medija.

Istog dana trebalo bi i da se glasa o rezoluciji, ali to će zavisiti od toka rasprave i odluke koju, u konsultaciji sa zainteresovanim stranama u UN, bude donela Libija, zemlja koja predsedava Generalnoj skupštini, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << javlja Fonet.

Libija je, kako prenose beogradski listovi, uvažila zahtev Srbije da se rasprava održi 9. septembra, na dan kada će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji Azerbejdžana u vezi sa situacijom u Nagorno Karabahu.

Tog dana zasedanju će prvi put prisustvovati ambasador Evropske unije koja je dobila status posmatrača u svetskoj organizaciji.

U Predlogu rezolucije koji je podnela Srbija navedeno je da jednostrana secesija nije prihvatljiva i obe strane se pozivaju da nerešena pitanja, uključujući status Kosova i Metohije, reše dijalogom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.