U vazdušnim napadima u Libiji poginula tri civila

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2020, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnim napadima u Libiji poginula tri civila

Tri civila su danas poginula u vazdušnim napadima u gradu Al Savani južno od Tripolija, saopštilo je Ministarsto zdravlja libijske međunarodno priznate vlade nacionalnog jedinstva.

"Tri civila su poginula i tri su povređena u vazdušnima napadima na području Al Savanija", grada pod kontrolom međunarodne priznate vlade, izjavio je portparol te vlade Amin al Hašemi.

U Libiji vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2011. godine.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gde je sedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Prema podacima UN, od početka ofanzive stradalo je više od 280 civila, kao i oko 2.000 boraca dok je 146.000 ljudi napustilo svoje domove.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.