U prevrtanju kamiona u Libiji poginulo 19 migranata

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prevrtanju kamiona u Libiji poginulo 19 migranata

Najmanje 19 migranata poginulo je u Libiji, kada se njihov kamion prevrnuo u blizini grada Bani Valid, oko 180 kilometara jugoistočno od Tripolija.

U nesreći je povređeno još 60 migranata, rekao je šef bolnice u Bani Validu Mohamed el-Mabruk agenciji AP.

On je dodao da je u kamionu bilo više od 200 migranta, većina iz Eritreje, Somalije i Sudana. Uzrok nesreće nije poznat.

U Libiji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << haos vlada posle smene i ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija 2011. godine. Tom zemljom vladaju dve vlade. Jedna je međunarodno priznata u Tripoliju, koju predvodi Fajez al Saradž. Druga je u Bengaziju i nju predvodi komandant samoproglašene libijske nacionalne vojske Halifa Haftar.

Haos u Libiji napravio je od te zemlje glavnu tranzitnu zonu za migrante iz Afrike i Bliskog istoka koji žele da stignu u Evropu.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prevrtanju kamiona u Libiji poginulo 19 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2018

Najmanje 19 migranata poginulo je u srijedu u Libiji kada se njihov kamion prevrnuo u blizini grada Bani Valid, oko 180 kilometara jugoistočno od Tripolija.    U nesreći je povrijeđeno još 60 migranata, rekao je šef bolnice u Bani Validu Mohamed el-Mabruk agenciji Associated Press (AP).    On...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.