U napadu u Libiji stradale dve osobe i 20 povređeno

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu u Libiji stradale dve osobe i 20 povređeno

Najmanje dva civila su poginula i 20 je povređeno u vazdušnom napadu na trgovačku ulicu u Zaviji, gradu na zapadu Libije, saopštile su tamošnje lokalne vlasti.

"Dve osobe su poginule a 20 je povređeno u vadušnom napadu na civilne zone grada", izjavio je gradonačelnik Džamal Baher.

Zavija se nalazi oko 45 kilometara zapadno od Tripolija.

Napad se dogodio za vreme špica, a pogođene su apoteka, pekara i parkirani automobili.

Libijska međunarodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznata vlada nacionalnog jedinstva, bazirana u Tripoliju, optužila je snage maršala Kalife Haftara za napad.

U Libiji vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija, 2011. godine.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila ove godine kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gde je sedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.