U Tripoliju uništeni vojni objekti, Haftarova avijacija ŽESTOKO BOMBARDOVALA VOJSKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tripoliju uništeni vojni objekti, Haftarova avijacija ŽESTOKO BOMBARDOVALA VOJSKU!

Avijacija Libijske nacionalne armije bombardovala je predgrađa Tripolija i tom prilikom uništila nekoliko desetine vojnih objekata Vlade nacionalnog jedinstva, izjavio je predstavnik Haftarovih snaga Ahmed el Mismari.

On je kazao da su pripadnici Haftarovih snaga preciznim gađanjem uspeli da nanesu gubitke vojsci koja je odana Tripoliju i da u toj akciji nisu stradali civili.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadnici vojske Vlade nacionalnog jedinstva nastoje da skladište oružje i municiju u civilnim objektima.

Prethodno su mediji saopštili da su Tripoli nadletali helikopteri Haftarovih snaga i gađali vojne objekte.

Podsetimo, komandant Libijske nacionalne armije, maršal Halifa Haftar je 4. aprila naredio svojim snagama da krenu u ofanzivu na Tripoli radi "oslobađanja od terorista".

Odredi Haftarove armije su uspostavili kontrolu nad gradovima Garjanom i Surmanom, koji se nalaze južno od libijske prestonice. Oružane formacije lojalne Vladi u Tripoliju objavile su početak operacije "Vulkan gneva" protiv Haftarovih snaga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Haftarova avijacija uništila vojne objekte u Tripoliju

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2019

"Avijacija Libijske nacionalne armije bombardovala je predgrađa Tripolija i tom prilikom uništila nekoliko desetine vojnih objekata Vlade nacionalnog jedinstva", izjavio je predstavnik Haftarovih snaga Ahmed el Mismari...On je kazao da su pripadnici Haftarovih snaga preciznim gađanjem uspeli da nanesu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.