Izvor: Blic, 09.Okt.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sabrati pronađeno više hiljada migranata

U proteklih nekoliko dana u gradu Sabrati pronađeno je više hiljada migranata blokiranih u kampovima zbog borbi u tom gradu na severozapadu Libije, izjavili su zvaničnici.

U Sabrati, koja je bila polazna tačka za migrante na putu ka Evropu, u proteklih nekoliko sedmica vode se žestoke borbe.

Više stotina ljudi je poginulo u borbama za koje zvaničnici navode da su izazvane dogovorom Italije sa jednom od milicija za sprečavanje priliva migranata iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Libije.

Zvaničnik milicije "Komandna soba protiv Islamske države" Saleh Grajzja izjavio je da je više od 4.000 migranata, među kojima su trudnice i deca, pronađeno na raznim lokacijama u Sabrati. Ova milicija pod svojom kontrolom drži Sabratu.

Grajzja je optužio miliciju "Al Amu", koja je postigla dogovor sa Italijom za spriječavanje krijumčarenja ljudi, da je sakrila migrante kako bi ih kasnije prokrijumčarila.

Drugi zvaničnik iz Sabrate Esam Karar rekao je da je 1.700 migranata pronađeno u zapadnom delu grada koji je ranije bio pod kontrolom "Al Amu".

Prema njegovim rečima, "Al Amu" je nameravala da deportuje migrante.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.