U SUKOBIMA U LIBIJI 15 MRTVIH

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SUKOBIMA U LIBIJI 15 MRTVIH

TRIPOLI - Najmanje 15 ljudi poginulo je u subotu kada su snage libijskog lidera Moamera Gadafija pucale na demonstrante koji su krenuli na sahranu ubijenih u protestima u Bengaziju.

Demonstranti u Libiji izašli su na ulice, peti dan za redom, ali je Gadafi zauzeo oštar stav prema nemirima, prenosi agencija AP.

Libijske specijalne snage upale >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su rano jutros u kamp demonstranata u istočnom gradu Bengaziju i napale vise stotina antivladinih demonstranata, koji se već dva dana nalaze ispred zgrade suda.

Jedan od demonstranata rekao je za AP da su pripadnici specijalnih snaga upotrebili suzavac i raščistili ovaj deo grada pošto su mnogi okupljeni pobegli, noseći mrtve i povređene.

Međunarodna humanitarna organizacija "Hjuman rajts voč" saopštila je ranije da je u trodnevnim antivladinim protestima i napadima policije i snaga bezbednosti na demonstrante u Libiji stradalo 84 ljudi.

Većina protesta održava se na istoku zemlje, u najmanje pet gradova, gde je slaba podrška libijskom lideru Moameru Gadafiju, koji se na vlasti nalazi 42 godine.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.