U Libiji najmanje 5.000 slučajeva bolesti lišmanijaze

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Libiji najmanje 5.000 slučajeva bolesti lišmanijaze

Tripoli -- Najmanje 5.000 slučajeva parazitske bolesti lišmanijaze registrovano je u Libiji poslednjih šest meseci, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zdravlja.

"Trenutno se leči oko 5.000 ljudi", izjavio je Frans presu libijski zvaničnik Ahmad al Karari i dodao da je bolest, inače zarazna infekcija koju prenose paraziti.

Lišmanijaza može da bude smrtnonosna u slučaju da se ne leči, ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavi trajne ožiljke na koži koji mogu da dovedu i do nekog hendikepa.

Bolest prenose takozvane peščane mušice.

Za sada ne postoji vakcina protiv te infekcije koja se pretežno javlja zbog nedostatka higijene ili kod pothranjene populacije sa slabim imunitetom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.