Totalni preokret: Prekinut sukob

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 23:49

Totalni preokret: Prekinut sukob

U glavnom gradu Libije Tripoliju izbio je sukob između dve najmoćnije oružane frakcije.

Međutim, čini se da su se borbe smirile nakon što je jedna strana večeras oslobodila komandanta čije je zarobljavanje izazvalo okršaj.

Specijalne snage za odvraćanje i 444. brigada su dve najsnažnije vojne jedinice u Tripoliju i njihov sukob, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izbio u ponedeljak kasno uveče, potresao je kvartove u celoj prestonici Libije, prenosi Rojters.

Borbe su počele nakon što su Specijalne snage za odvraćanje, koje kontrolišu glavni aerodrom Mitiga u Tripoliju, zarobile komandanta 444. brigade Mahmuda Hamzu, koji je pokušao da napusti Tripoli. Specijalne snage za odvraćanje oslobodile su večeras Hamzu i predale ga trećoj oružanoj grupi koja nije bila uključena u borbe, potvrdio je izveštaču britanske agencije po jedan izvor iz sve tri frakcije.

Tačan broj poginulih u ovom sukobu za sada nije poznat, ali medicinska služba povezana sa ministarstvom odbrane saopštila je da su pronađena tri beživotna tela i apelovala na građane da daju krv za oporavak ranjenih u borbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.