Sukob vlada u Libiji iz vazduha

Izvor: B92, 22.Mar.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob "vlada" u Libiji iz vazduha

Libijska zvanična vlada izvela je u subotu vazdušne udare po aerodromima i vojnim kampovima u prestonici Tripoliju, pod kontrolom rivalske vlade.

U tim napadima je poginuo jedan komandant rivalske vlade, rekli su zvaničnici na koje se poziva Rojters.

Međunarodno priznata vlada je u petak saopštila da će otpočeti vojnu ofanzivu oslobađanja Tripolija, koji je u avgustu zauzela grupa "Libijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zora" i ustanovila parlament.

Nakon toga, priznati premijer Abdula al-Tini i izabrani parlament smestili su se na istoku zemlje. Obe administracije i njima odane oružane frakcije sada se, četiri godine nakon svgavanja Moamara Gadafija, bore za kontrolu.

Zvaničnik iz Tripolija rekao je da je Sala Burki, lider "Libijske zore", ubijen na zapadu Tripolija, gde su po agencijskim vestima izbili sukobi između "Libijske zore" i snaga odanim al-Tiniju.

Detalji su nejasni, navodi Rojters, jer je jedan drugi zvaničnik rekao da je na nekim medijima objavljeno da je Burki poginuo u vazdušnom udaru na vojni kamp u Tripoliju.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.