Suđenje Gadafijevom sinu biće gotovo za dva meseca

Izvor: Blic, 10.Apr.2012, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Gadafijevom sinu biće gotovo za dva meseca

Sin Moamera Gadafija, Saif al-Islam biće prebačen u roku od 10 dana u prestonicu, a suđenje će biti završeno pre parlamentarnih izbora koji bi trebalo da se održe za dva meseca, rekao je portparol Prelaznog nacionalnog saveta Mohamed al-Harizi

Al-Harizi je rekao da će protiv Gadafijevog sina biti podignute optužnice za ubistvo, korupciju i silovanje tokom vladavine njegovog oca.

Grupe za zaštitu ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prava tražile su od novih libijskih vlasti da al-Islam bude prebačen u Međunarodni krivični sud u Hagu koji ga traži zbog ubistva i mučenja.

Povezane vesti: Libija: Saifu će se suditi u zemlji MKS: Gadafijev sin fizički napadnut u libijskom pritvoru Libija: Milicije na jugu postigle dogovor o prekidu borbi Italija zaplenila Gadafijevu imovinu vrednu 1,1 milijardu evra Libijske vlasti oslobodile dvojicu britanskih novinara
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.