Stanovnici Ras Lanufa napuštaju svoje domove

Izvor: Vostok.rs, 07.Mar.2011, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnici Ras Lanufa napuštaju svoje domove

07.03.2011. - Libijska vojska: ne ulazimo u neke gradove jer pobunjenici koriste civile kao živi štit

Stanovnici Ras Lanufa napuštaju svoje domove, bojeći se napada libijske vojske. U Libiji se nastavljaju borbe za kontrolu strateški važnih gradova. Jučerašnji napadi pobunjenika su odbijeni uz pomoć avijacije. Ras Lanuf i Bin Džavad su bombardovani. Danas se očekuje kontranapad libijske vojske. Predstavnici libijske vojske su preko državne televizije saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da kontrolišu veći deo zemlje. Oni su rekli da su ustanici teroristi, i da ne ulaze u neke gradove samo zato što pobunjenici koriste civile kao živi štit. Pobunjenici sa svoje strane izjavljuju da je pod njihovom vlašću većina važnijih gradova, i da pokušavaju da se probiju u Tripoli. Inače, spoljnopolitički resor Velike Britanije je saopštio o neuspehu diplomatske misije u postizanju dogovora sa libijskom opozicijom.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sedam ubijenih i više od 50 ranjenih na istoku Libije

Izvor: SrbijaNet.rs, 07.Mar.2011

Najmanje sedam ljudi je ubijeno i više od 50 je ranjeno u sukobu izmedju libijskih pobunjenika i pristalica Moamera el Gadafija u malom primorskom mestu Bin Džavad na istoku zemlje, saopštili su danas bolnički izvori u Libiji. Prema izvorima iz bolnice Adždabija,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.