Izvor: B92, 13.Jan.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija opet na bečkom sajmu turizma

Beč -- Srbija je, posle 5-godišnje pauze, ove godine ponovo prisutna na bečkom sajmu turizma "Ferien 2011". Turistička organizacija Beograda predstavila svoju ponudu.

Na sajmu, koji je počeo u četvrtak i traje do nedelje, svoje turističke ponude predstavilo je 800 nacionalnih i međunarodnih izlagača iz 70 zemalja.

Po prvi put su na ovom sajmu svoje turističke potencijale predstavile Indonezija, Sirija i Libija, a Srbija se, štandom TOB, vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle petogodišnje pauze.

Partnerska zemlja ovogodišnjeg sajma je Mađarska, koja će se predstaviti posebnim programom.

Prema podacima organizatora, čak 28 odsto posetilaca koristi sajam za rezervisanje odmora, a jedna petina ovde dobije inspiraciju za naredno putovanje.

Srbija je stalno prisutna na austrijskom turističkom tržištu, ali je svoju ponudu proteklih godina predstavljala na Dunavskoj turističkoj berzi.

Prema rečima pomoćnika direktora za marketing TOB Vesne Aleksić, Srbija će i dalje da učestvuje na toj berzi, ali će biti prisutna i na sajmu "Ferien".

Kako je navela, Beč i Austrija su važno tržište, kako zbog blizine, tako i kulturne bliskosti dvaju naroda.

Prošle godine je broj turista iz Austrije u Srbiji porastao za 21 odsto. Austrijanci su, posle Nemaca,

drugi po strani turisti u našoj zemlji, ako se izuzmu državljani zemalja bivše Jugoslavije.

Samo Dunavom svake godine u Beograd dospe oko 5.500 turista iz Austrije, koji čine 10 odsto ukupnog broja turista koji u Srbiju dođu brodom.

Na štandu TOB nalaze se brojni prospekti, kako glavnog grada, tako i turističke ponude drugih delova Srbije.

Beograd je, prema rečima Aleksićeve, grad koji ima ponudu za sve generacije - od bogatog noćnog života, do kulturnih i sportskih manifestacija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.