Snage Kalife Haftara oborile vojni avion vlade u Tripoliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snage Kalife Haftara oborile vojni avion vlade u Tripoliju

Snage lojalne komandantu Kalifi Haftaru oborile su danas vojni avion vlade u Tripoliju južno od glavnog grada Libije, saopštili su svedoci i Libijska Nacionalna armija (LNA).

LNA mediji objavili su slike pilota koji je imao krv na licu dok su mu pružali medicinsku pomoć, preneo je Rojters. Na drugoj slici se vidi komandant LNA Abdulsalam al-Haši koji stoji iza njega.

Borba za Tripoli traje već pet nedelja i potisnula je sve pokušaje za mirovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregovore između zaraćenih strana. LNA se trenutno nalazi na oko 80 kilometara južno od Tripolija.

Od početka Haftarove ofanzive 102 civila su poginula, a 50.000 ljudi je raseljeno.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haftarove snage oborile vojni avion vlade Tripolija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2019

Snage lojalne komandantu Halifi Haftaru srušile su u utorak vojni avion vlade Tripolija južno od glavnog grada Libije, rekli su svjedoci i Libijska nacionalna armija (LNA), prenosi agencija Reuters. Odjel za medije LNA objavio je fotografije pilota s krvlju na licu dok su mu pružali medicinsku pomoć. Na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.