Sleteo avion sa 52 putnika iz Libije

Izvor: S media, 26.Feb.2011, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sleteo avion sa 52 putnika iz Libije

Avion "Jata" sa 52 putnika, među kojima i 36 državljana Srbije, sleteo je na beogradski aerodrom u 18,55 časova. Iz Bengazija isplovila dva turska broda, koji će prevesti 24 državljana Srbije.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u 18.55 časova sleteo je "Jatov" avion iz Libije, sa 52 putnika, među kojima 36 državljana Srbije, a zajedno s njima i oko 20 državljana Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ukrajine.

Avion je danas pre podne odleteo za grad Sebhu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gde su radili evakuisani putnici.

Evakuisane srpske državljane na aerodromu sačekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Iz Bengazija jutros su isplovila dva turska broda, koji će prevesti ukupno 24 državljana Srbije. Oni će biti prebačeni do Marmarisa, gde će ih preuzeti osoblje iz Konzulata Srbije.

U Ministarstvu navode da će crnogorski brod, koga su iznajmile ruske vlasti, sutra stići u grad Ras Lanuf, gde će se ukrcati više od 300 srpskih držvljana.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Mirko Stafanović juče je izjavio da je evakuacija srpskih državljana iz Tripolija završena i da više nema državljana Srbije u tom gradu koji čekaju na evakuaciju.

Avionima "Jata" je do sada evakuisano ukupno 500 državljana Srbije. Poslednjim "Jatovim" avionom, koji je juče sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", doputovalo je 89 putnika evakuisanih iz Libije zbog haosa koji vlada u toj državi.

Ministar policije Ivica Dačić, koji rukovodi Štabom Vlade za evakuaciju, rekao je da će se avioni u Libiju vraćati onoliko puta koliko bude bilo potrebno da bi svi državljani Srbije bili evakuisani.

Direktor "Jat ervejza" Vladimir Ognjenović kaže da su obezbedili sve neophodne dozvole za vanredne letove iz Libije i napomenuo da će, ukoliko bude potrebe, "Jat" tražiti dodatne dozvole za vanredne linije.

(S media, Agencije, RTS)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuisana još 52 srpska državljanina

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011

Avion Jata koji je evakuisao još 52 državljana Srbije iz Sebhe u Libiji sleteo je na beogradski aerodrom u 18.55 časova. Iz Bengazija su isplovila dva turska broda, koji će prevesti 24 državljana Srbije... Iz Bengazija jutros su isplovila dva turska broda, koji će prevesti ukupno 24 državljana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.