Šel razočaran nalazištima u Libiji

Izvor: BKTV News, 29.Maj.2012, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šel razočaran nalazištima u Libiji

Anglo-holandska naftna kompanija 'Rojal Dač Šel' obustaviće istraživanje nafte u Libiji zbog 'razočaravajućih' rezultata.
Kompanija će, međutim, nastaviti da razmatra mogućnosti eksploatacije nafte u toj zemlji.
Libijska podružnica ove kompanije je o odluci da zaustavi istraživanja potencijalnih nalazišta gasa obavestila Nacionalnu naftnu korporaciju Libije (NOC), prenosi agencija AFP.
'Uprkos velikim seizmičkim ispitivanjima i kampanji bušenja, rezultati su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bili razočaravajući i dalja istraživanja ne mogu biti ekonomski opravdana. Šel će nastaviti da gleda na Libiju kao na važnu zemlju u svom portfelju', kaže se u saopštenju.
Međunarodne energetske kompanije sada nastoje da profitiraju od stabilnije Libije, čija se dnevna proizvodnja nafte u medjuvremenu postepeno vraća na nivo na kom je bila pre prošlogodišnjih nemira protiv režima Moamera Gadafija.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.