Salvini grupu spasenih migranata uporedio s kriminalcima

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini grupu spasenih migranata uporedio s kriminalcima

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini uporedio je 60 spasenih migranata koji su odbili povratak u Libiju sa kriminalcima.
Mateo Salvini je rekao novinarima da su migranti koji su navodno pretili posadi remorkera koja ih je spasla ranije ove nedelje u vodama kod obala Libije – "nisu izbeglice nego kriminalci koji su oteli brod", prenosi AP.

Italijanski ministar je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upozorio da će "oni završiti u zatvoru na neko vreme, a potom će biti vraćeni u svoje zemlje".
Migranti su sa remorkera prebačeni do broda italijanske obalske straže, koji treba da uplovi u sicilijansku luku.
Salvini, inače lider antimigrantski nastrojene partije Liga, rešen je da spreči većinu spasenih migranata da uđe u Italiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SALVINI O MIGRANTIMA KOJI SU ODBILI POVRATAK U LIBIJU: To su kriminalci!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2018

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, Mateo Salvini, uporedio je 60 spasenih migranata koji su odbili povratak u Libiju sa "kriminalcima".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.