S.Koreja: Da su Sadam i Gadafi imali nuklearke...

Izvor: B92, 10.Jan.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Koreja: Da su Sadam i Gadafi imali nuklearke...

Pjongjang -- Severna Koreja veruje da će joj hidrogenska bomba pomoći da spreči invaziju kakva je proteklih godina viđena u Libiji i Iraku.

Režim diktatora Kim Džong-una je naveo da su veliki napori i razvoj tehnologije uveli Severnu Koreju u red država sa nuklearnim oružjem, koje mogu da brane svoj suverenitet i da spreče strane sile da izvrše invaziju.

“Test H-bombe je mera samoodbrane i načina za zaštitu vitalnih prava nacije od svakodnevnog rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nuklearnih pretnji i ucena stranih sila. Ovako garantujemo mir na Korejskom poluostrvu i u celom regionu“, navodi se u saopštenju koje je prenela državna agencija KCNA.

Takođe, ističe se da je razvoj nuklearnog oružja neophodan kako bi se odbio pokušaj Vašingtona da utiče na unutrašnju politiku Severne Koreje.

“Istorija je pokazala da u međunarodnim odnosima vlada zakon džungle koji omogućava Americi i saveznicima da uništavaju male države kroz svoje samovoljne vojne akcije. Da su Irak i Libija imali nuklearno oružje ne bi doživeli invaziju“, ističe se u saopštenju.

Navedeno je i da je potpuno glupo tražiti od Pjongjanga da obustavi razvoj svog nuklearnog arsenala.
Pogledaj vesti o: Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.