Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2011, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija protiv priznanja Prijelaznog vijeća Libije

Rusija je kritizirala SAD i druge zemlje koje su priznale Prijelazno nacionalno vijeće kao legalnu vladu Libije. Ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov je rekao “ da to znači zauzamanje za jednu stranu u gradjanskom ratu". Američka državna tajnica Hillary  Clinton u petak je najavila priznanje opozicijske vlade na satsnku Kontaktne grupe za Libiju. Tom sastanku nisu se odazvali Kina i Rusija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija kritikovala zemlje koje su priznale libijski Nacionalni prelazni savjet

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2011

MOSKVA - Rusija je danas kritikovala SAD i druge zemlje, koje su priznale libijski pobunjenički Nacionalni prelazni savjet kao legitimnu vladu, da su time odabrale stranu u građanskom ratu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija neće dati azil Gadafiju

Izvor: B92, 18.Jul.2011

Moskva -- Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov kazao da Moskva neće ponuditi azil libijskom lideru Moameru Gadafiju...Lavrov je na novinarsko pitanje o toj mogućnosti rekao: "Odgovor je negativan"...On je danas kritikovao Sjedinjene Američke Države i druge zemlje koje su priznale libijski Prelazni...

Nastavak na B92...

Lavrov: Rusija neće ponuditi azil Gadafiju

Izvor: S media, 18.Jul.2011

Rusija neće ponuditi azil libijskom vođi Moameru Gadafiju, izjavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. Rusija kritikuje SAD zato što je priznala Prelazni nacionalni savet u Libiji. ..Ministar spoljnih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov, kazao je danas da njegova zemlja neće ponuditi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.