Razotkrivene tri “ćelije” u Tunisu, uhapšeno 11 osoba

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razotkrivene tri “ćelije” u Tunisu, uhapšeno 11 osoba

Policija Tunisa razotkrila je tri “ćelije” koje su regrutovale Tunišane za Islamsku državu i uhapsila 11 osoba osumnjičenih za pokušaj pridruživanja džihadistima u Libiji, saopštilo je tuniško ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.
U sinoćnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa navodi se da je jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nacionalne garde za borbu protiv terorizma razotkrila tri ćelije koje šalju mlade ljude u Libiju, prenosi Tanjug.

Prema zvaničnim podacima, više od 3.000 Tunišana otišlo je da se bori sa džihadistima u Siriji, Iraku i Libiji, a nekima od njih je zaprećeno da se vrate u Tunis i da sprovode napade u svojoj zemlji.
Tunis, koji je ove godine bio meta napada džihadista u muzeju Bardo u prestonici i na plaži u Susu, ima visok nivo pripravnosti zbog mogućih napada ID, tim pre što su tuniški zvaničnici naveli da su sva tri napadača iz oba napada obučena u kampovima džihadista u Libiji, gde politički haos dozvoljava islamskim ekstremistima da dobijaju na snazi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.