Prvi Berber na visokoj funkciji u Libiji: Abusahman na čelu skupštine

Izvor: Blic, 25.Jun.2013, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Berber na visokoj funkciji u Libiji: Abusahman na čelu skupštine

Libijska skupština izabrala je danas većinom glasova nezavisnog poslanika Nurija Abusahmana za predsednika parlamenta, javile su novinske agencije.

Abusahman je dobio 96 od 184 glasova, dok je za njegovog najbližeg protivkandidata Al-Šerifa al-Vafija glasalo 80 poslanika.

Agencija Frans pres navodi da je Abusahman pripadnik berberske manjine u Libiji i da je prvi Berber koji zauzima tako visok položaj u toj zemlji.

Glasanje je održano pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prethodni predsednik Nacionalnog kongresa Mohamed Magarif podneo ostavku prošlog meseca nakon usvajanja zakona koji zabranjuje učešće u vlasti svakome ko je zauzimao visoku funkciju u vreme vladavine dugogodišnjeg svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamera el-Gadafija.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gej par tuži gradonačelnika jer je odbio da ih venča

Izvor: Blic, 26.Jun.2013, 13:13

Jedan par homoseksualaca na jugopazadu Francuske podneo je danas tužbu protiv gradonačelnika koji je odbio da ih venča, protivno nedavno usvojenom zakonu kojim je dozvoljeno sklapanje istopolnih brakova u ovoj zemlji...Žan-Mišel Kolo, gradonačelnik grada Arkanga, izazvao je pravu buru u javnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.