Izvor: Studio B, 28.Jul.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela 13 migranata u brodu blizu Libije

Spasioci su pronašli tela 13 migranata u jednom čamcu blizu obala Libije u kome se nalazilo više od 500 ljudi, saopštio je danas portparol italijanske obalske straže, ne navodeći detalje kako su oni umrli.

Brod irske mornarice, iz sastava misije Triton, Evropske unije, i spasilački brod koji je unajmila organizacija Lekari bez granica, krenuli su u ponedeljak uveče u akciju spasavanja broda na oko 80 kilometera >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od obala Libije.

Tela su prebačena na irski brod, preneo je Rojters.

Vlasti tek treba da odluče gde će preživeli biti prebačeni, rekao je portparol.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, oko 150.000 migranata stiglo je do Evrope morskim putem ove godine, od kojih se većina iskrcala u Italiji i Grčkoj, a više od 1.900 se udavilo prilikom prelaska.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Pronađena tela 13 migranata kod Libije

Izvor: RTS, 28.Jul.2015

U jednom čamcu blizu obala Libije spasioci su pronašli tela 13 migranata. U čamcu je bilo više od 500 ljudi. . Portparol italijanske obalske straže nije naveo detalje kako su migranti umrli, prenosi Tanjug...Brod irske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.