Izvor: B92, 01.Apr.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod pun migranata

Tripoli -- U nesreći u vodama Libije, u kojoj je potonuo brod sa ilegalnim imigrantima, poginula je 21 osoba, a 213 osoba se vodi kao nestalo.

Brod koji je prevozio 257 imigranata u Evropu potonuo je u nedelju u vodama Libije, saopštila je misija Međunarodne organizacije za migracije u Tripoliju. Šef misije IOM u Tripoliju Lorens Hart rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za AFP da su spasilačke ekipe spasle 23 osobe i izvukle tela 21 osobe.

Prema prvom bilansu IOM, čije je sedište u Ženevi, tri broda su potonula, a 300 osoba je nestalo.

Egipatska državna agencija Mena prenosi reči pomoćnika ministra spoljnih poslova za konzularne poslove Ahmeda Riska da su libijske spasilačke ekipe našle tela 10 utopljenih Egipćana, kao i 20 preživelih sa broda, uključujući šest Egipćana. On nije imao detalje o tome šta se desilo sa putnicima drugih nacionalnosti.

Risk je rekao da je brod napustio severnomediteransku libijsku obalu u nedelju ujutro i da je kasnije potonuo zbog probušenog korita broda.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.