Poslanička pitanja

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja

Poslanici su, kao i svakog četvrtka, na početku sednice predstavnicima vlasti postavljali pitanja. Najviše ih je interesovalo šta se događa sa državljanima Srbije otetim u Libiji, zašto predsednik Nikolić ne dobija izveštaje službi bezbednosti, a bilo je i pitanja o stranačkim tribinama.
Poslanici SDS-a zatražili su informaciju šta se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduzima povodom oslobađanja dva službenika srpske ambasade u Libiji koji su oteti pre dva meseca, a demokrate zbog čega predsednik države Tomislav Nikolić ne dobija izveštaje službi bezbednosti.

Šef poslaničke grupe SDS-a Marko Đurišić rekao je da su dva službenika ambasade u Libiji oteta još pre dva meseca i da javnost ništa ne zna o njihovoj sudbini, te je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića pitao šta država preduzima na njihovom oslobađanju i povratku porodicama.
Demokrate su premijera Aleksandra Vučića, koji je i koordinator službi bezbednosti, pitale da li zna ko odbija da dostavi bezbednosne izveštaje predsedniku Nikoliću.
Poslanica te stranke Jovana Jovanović rekla je da je Nikolić izjavio da mu ne stižu izveštaji službi bezbednosti, a da bi on, kao predsednik države i glavnokomandujući oružanih snaga, morao da dobija sve informacije.
Poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je Skupštinu grada Beograda da li je organizovanjem u opštini Vračar stranačkih tribina koje, kako smatra, služe isključivo za promociju DS-a i neosnovanu kritiku nekih ministara, prekršen Statut te gradske opštine.
Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi rekao je da diplomirani kadrovi sa kosovskih univerziteta bez nostrifikacije diploma nemaju šanse da se zaposle u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, zbog čega dolazi do masovnog iseljavanja.
"Da li postoji politička spremnost i koji je konkretno plan Ministarstva prosvete da reši ovaj životni problem", pitao je Halimi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.