Pomoći Gadafiju da ode

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoći Gadafiju da ode

DOVIL - Rusija smatra da libijski lider Moaemer el Gadafi treba da napusti svoj položaj, izjavio je u Dovilu, gde se održava samit Grupe osam, zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

"Pukovnik Gadafi je svojim postupanjem lišio sebe legitimnosti. Potrebno je pomoći mu da ode", rekao je Rjabkov, a preneo je Itar-Tass.

Funkcioner ruskog MIP-a je rekao da u toj poziciji "nema velikih razilaženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa SAD", ali da će biti doprinos rešavanju krize "ukoliko uvažavajući ton kojim govori Rusija može da pomogne Gadafiju da donese pravu odluku".

Prema rečima Rjabkova, Rusija se već bavi posredničkim naporima u Libiji, budući da su u Moskvi boravili predstavnici i libijske vlade i opozicionih snaga stacioniranih u Bengaziju, kao i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN.

"Rusija treba da pomogne svojim posredovanjem šaljući signale obema stranama, ali ne namerava da diktira rešenja", rekao je Rjabkov.

"Radimo na liniji regionalnih napora, pimamo k znanju aktivnosti Kontakt-grupe, ali zadatak je po nama da se hitno prekine razmena vatre, što bi otvorilo put prekidu vojne operacije Zapada u Libji", istakao je zamenik šefa ruske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.