Pogođena fabrika keksa u Libiji, deset poginulih

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogođena fabrika keksa u Libiji, deset poginulih

Najmanje deset radnika je poginulo, a 35 ranjeno u vazdušnom napadu na fabriku keksa u Tripoliju, glavnom gradu Libije.
Fabrika se nalazi na oko 20 kilometara od centra Tripolija, a većina poginulih su bili migranti, dok su dvojica bili Libijci.

Podatke o poginulima je saopštio Gasan Salam, predstavnik Ujedinjenih nacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Libiji koji je naglasio da je moguće da se radi o radi o ratnom zločinu za koji je optužio Libijsku nacionalnu armiju.
"Bez obzira na to da li fabrika ciljana sa namerom ili ne, to može biti ratni zločin", naveo je Gasan Salam.
Tripoli je izložen napadima snagama Libijske nacionalne armije od aprila. Za napade su koristili dronove i avione, a često su pogađali stambene delove Tripolija.
Zvaničnici Libijske nacionalne armije, koju predvodi Kalifa Haftar, su za Rojters naveli da nemaju informaciju da su njihove snage izvršile vazdušne napade.
Libija je od 2014. godine podeljena na političke i vojne grupacije koje se nalaze u Tripoliju i na one koje su na istoku.
Vlast u Tripoliju podržava Turska, dok Hafara podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat, Rusija i neke zapadne sile.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.