Počelo 64. zasedanje Generalne skupštine UN

Izvor: RTS, 16.Sep.2009, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo 64. zasedanje Generalne skupštine UN

Na 64. zasedanju Generalne skupštine, koje je upravo počelo, debata će biti održana u dva navrata, od 23. do 26. i od 28. do 30. septembra, a u njoj će učestvovati i delegacija Srbije.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku je počelo 64. zasedanje Generalne skupštine koje je otvorio Ali Abdel Salam al-Trejki iz Libije, trenutno ministar za pitanja afričkog jedinstra, a ranije tri puta stalni predstavnik Libije u UN.

Na predstojećem zasedanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lideri 192 države sveta razmotriće čitav spektar tema - od bezbednosti i unapređenja privrednog razvoja, do suzbijanja kriminala, klimatskih promena i drugih, prenele su agencije.

Glavna debata biće održana u dva navrata, od 23. do 26. septembra i od 28. do 30. septembra, a u njoj će učestvovati i delegacija Srbije.

Kako je najavljeno na sajtu UN, na dnevnom redu zasedanja biće održavanje međunarodnog mira i bezbednosti, unapređenje održivog privrednog i opšteg razvoja, razvoj Afrike i unapređenje ljudskih prava.

Učesnici redovnog godišnjeg zasedanja Generalne skupštine razmatraće i efikasnu koordinaciju humanitarne pomoći, unapređenje pravosuđa i međunarodnog zakona, pitanje razoružanja, kontrole narokomanije, suzbijanja kriminala i međunarodnog terorizma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.