Počela primena strožih pravila za putovanja u SAD

Izvor: VOA, 30.Jun.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela primena strožih pravila za putovanja u SAD

Nova, stroža pravila za dolazak u SAD, koja važe za stanovnike Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena primenjuju se od sinoć bez većeg haosa koji je nastao prvi put. Da bi stanovnici ovih šest zemalja dobili američke vize i mogli da uđu u zemlju, sada moraju da dokažu da imaju veoma bliske porodične ili poslovne veze u SAD. Od porodice, američku vizu moći će da dobiju ako im tu žive roditelji, deca, supružnik, zet ili snaja, ali neće je dobiti ako u Americi imaju babe, dede, unuke, verenike ili rođake. Svi oni kojima je putovanje zakazano pre 6.jula moći će da uđu u SAD, tvrde neimenovani zvaničnici iz administracije. Takođe, zakazani razgovori za vize neće biti odlagani, ali će oni koji apliciraju morati da dodatno dokazuju svoje porodične ili poslovne veze sa nekim u Americi. Zabrana uslaska u SAD važi i za izbeglice, ali oni koji budu mogli da dokažu da imaju bliskog člana porodice u SAD moći će da uđu u zemlju. Ove mere su počele da važe nakon što je Vrhovni sud delimično odblokirao Trampovu uredbu o zabrani putovanja za određene građane, koju je ranije nekoliko nižih sudova ocenilo kao neustavnu. Pojedini advokati već su ponudili svoju pomoć migrantima na aerodromima. Predsednik Tramp I dalje insistira na tome da se ovom uredbom čuva nacilonalna bezbednost.  
Pogledaj vesti o: Libija,   Sirija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Rođak kao propusnica za Trampovu Ameriku

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2017, 08:55

Počela da važi odluka o merama ulaska u SAD za žitelje šest muslimanskih zemalja. Podnosioci viza moraju da dokažu da imaju blisku porodicu ili poslovne veze ODLUKA američkog predsednika Donalda Trampa oko koje su se najviše lomila koplja, a tiče se zabrane ulaska u Ameriku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.