PRINUDNO SLETANJE: Libijski lovac presreo putnički avion (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRINUDNO SLETANJE: Libijski lovac presreo putnički avion (VIDEO)

Lovac MiG-23 Ratnog vazduhoplovstva Libijske nacionalne vojske presreo je civilni avion koji je ušao u zatvorenu zonu za letove na jugu Libije

Vojni avion je sustigao putnički avion ''Bombardijer CRJ200'' i naterao ga da sleti na vojni aerodrom.

Civilni avion je leteo u području naftnog polja El Fil, gde su zabranjeni letovi, i išao prema Tripoliju.

U avionu ''Bombardijer CRJ200'' su se nalazili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekari, koji su leteli za glavni grad Libije kako bi pružili medicinsku pomoć vojnicima Vlade nacionalnog jedinstva.

Posle svrgavanja i ubistva Moamera Gadafija 2011. za vreme oružanog sukoba, Libija doživljava period oštre krize.

U zemlji vlada dvovlašće: na istoku države u gradu Tobruku radi parlament kojeg je izabrao narod, a na Zapadu u glavnom gradu Tripoliju nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva sa Faezom Saradžem na čelu, koja je formirana uz podršku UN i Evrope.

Vlast istočnog dela zemlje deluje nezavisno od Tripolija i sarađuje sa nacionalnom vojskom sa Halifom Haftarom na čelu, koji vodi rat sa ekstremistima. U Parizu su se u maju strane političkog sukoba dogovorile da će 10. decembra održati nove predsedničke i parlamentarne izbore.    

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Libijski lovac presreo putnički avion (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019

Lovac MiG-23 Ratnog vazduhoplovstva Libijske nacionalne vojske presreo je civilni avion koji je ušao u zatvorenu zonu za letove na jugu Libije...Vojni avion je sustigao putnički avion "Bombardijer CRJ200" i naterao ga da sleti na vojni aerodrom...Civilni avion je leteo u području naftnog polja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.