POTPUNI HAOS NA ULICAMA U Tripoliju proglašeno vanredno stanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPUNI HAOS NA ULICAMA U Tripoliju proglašeno vanredno stanje

Borbe između naoružanih grupa

Vlada Libije, koju priznaju UN, proglasila je juče vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi AP.

Pročitajte i:

Borbe su počele prošle nedelje između naoružanih grupa iz Tripolija sa drugim naoružanim grupama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz jednog mesta južno od libijske preštonice.

U saopštenju koje je izdala vlada, sukobljene strane se pozivaju da prestanu sa sukobima i da poštuju dogovoreno primirje.

Libyan gov't imposes state of emergency in #Tripoli over clashes in city suburbshttps://t.co/bUBnTPuZKd #Libya pic.twitter.com/UBdfMWv1h7

— BRIAN KASU COPSOLJA 🇿🇼🇿🇼🇿🇼🇿🇼🇿🇼🇿🇼🇿🇼 (@BrianKasu) September 3, 2018

Libija je od izbijanja pobune 2011. godine upala u haos, piše agencija i podseća da je tada svrgnut, a zatim i ubijen dugogodišnji lider te zemlje Moamer Gadafi.

Od tada, zemljom upravljaju dve suprotstavljene vlade, jedna sa sedištem u Tripoliju,a druga na istoku Libije, a obe vlade imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.