POBUNJENICI U LIBIJI UBIJAJU CRNCE!

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBUNJENICI U LIBIJI UBIJAJU CRNCE!

ADIS ABEBA - Siluju i ubijaju izbeglice! Na istoku Libije, u gradovima koji su pod kontrolom pobunjenika - rulja i bande, prema tvrdnjama nekoliko organizacija za zaštitu ljudskih prava, bukvalno vrše zločin protiv čovečnosti. Odmazde se vrše nad crnim imigrantima, studentima

ADIS ABEBA - Siluju i ubijaju izbeglice!

Na istoku Libije, u gradovima koji su pod kontrolom pobunjenika - rulja i bande, prema tvrdnjama nekoliko organizacija za zaštitu ljudskih prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bukvalno vrše zločin protiv čovečnosti. Odmazde se vrše nad crnim imigrantima, studentima i izbeglicama.

Samo u poslednje dve nedelje, prema njihovim informacijama, više od 100 Afrikanaca iz različitih saharskih država ubili su libijski pobunjenici i njihovi sledbenici. Desetine izbeglica i imigracionih radnika iz Etiopije, Eritre, Gane, Nigerije i Čada ubijeno je, a neki od njih odvedeni su u pustinju, gde su ostavljeni da umru od žeđi. Zabeleženi su i slučajevi otmica tamnoputih bolesnika iz bolnice u Bengaziju, a veruje se da je do sada oteto više od 200 Afrikanaca.

Kako tvrde humanitarci, njihova jedina krivica jeste boja kože, jer su za pobunjenike svi crnci Gadafijevi plaćenici.

- Napali su nas i oteli nam sve što smo imali. Vikali su da će nas ubiti ako izađemo iz kuće - rekao je somalijski radnik Ali Farah (29), koji je dodao da ih proganjaju kao da su životinje.

I dok je sve više izveštaja o pobunjeničkoj odmazdi nad crncima, zapadni mediji ignorišu ove činjenice, tvrdeći da ksenofobični stavovi prema tamnoputim izbeglicama i radnicima postoje već godinama. Prema njihovom pisanju, napadi su rasno motivisani zbog toga što mnogi Libijci smatraju da ih je njihov lider napustio i okrenuo se crncima.

Nove žrtve

Najmanje 114 ljudi je ubijeno, a 445 povređeno za četiri dana vazdušnih udara koalicije na Libiju, na samom početku operacije, saopštilo je libijsko ministarstvo zdravlja, a prenosi Tanjug.

Nije precizirano koliko je civila među poginulima.

Skup za Libiju

BEOGRAD - Predstavnici Društva prijateljstva Srbija-Libija i libijski studenti koji studiraju u Srbiji održali su juče protest na Trgu Republike radi podrške stanovništvu Libije. Predsednik tog društva Borivoje Dukić rekao je Tanjugu da je, pored predstavnika tog udruženja i libijskih državljana, na protestu bio i Joška Broz. Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo „Libiji hvala na svemu“, „Za bratstvo vera nije važna“, kao i slike libijskog predsednika Moamera Gadafija.

Kopnena operacija u Libiji bila bi okupacija

MOSKVA - Stalni predstavnik Rusije u NATO Dimitrij Rogozin izjavio je juče da bi svaka kopnena operacija u Libiji bila zapravo okupacija i istakao da vojna kampanja mora ostati u okvirima rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenosi Tanjug.

- Kopnena operacija bila bi okarakterisana kao okupacija Libije i direktno bi bila u suprotnosti sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN - izjavio je Rogozin dodajući da ona ne sme da ide van granica, preneo je AFP.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.