PALMA ZBRINJAVA PET RANJENIKA IZ LIBIJE

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALMA ZBRINJAVA PET RANJENIKA IZ LIBIJE

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma obećao je delegaciji novih libijskih vlasti da će se iz budžeta grada finansirati lečenje i rehabilitacija pet ranjenika iz Libije, sa pratnjom od jedne osobe.

"Na vama je samo da sredite papire i da ranjenici dođu do Beograda, a ostalo je naš posao", rekao je Marković i dodao: "Ako pitate kada - odmah".

Delegaciji, koju je predvodio Seid Akamaš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Marković je rekao da je stranka Jedinstvena Srbije, na čijem je on čelu, pratila dešavanja u Libiji.

"Nismo zadovoljni što je mnogo ljudi poginulo i ranjeno, ali mi prihvatamo ono što odluče građani Libije", rekao je Marković i istakao da će Srbija nastaviti dobru saradnju sa Libijom, pre svega u ekonomskoj sferi.

"Pozivamo investitore iz Libije da dođu i da investiraju u Srbiji", dodao je Marković.

Gosti iz Libije su tražili i pomoć u zdravstvenim radnicima, na šta im je Marković odgovorio da postoji sedam do osam lekara u Jagodini koji bi radili u Libiji, ali da moraju znati kolika je plata i koji period bi ostali tamo.

Libijci su pozvali Markovića da sa svojom delegacijom poseti njihovu zemlju, dok ih je on zamolio da pozdrave Mustafu Abdul Džalila, predsednika Nacionalnog prelaznog saveta u Libiji, kome je poželeo da bude izabran na tu funkiciju i na izborima

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.