Ostavka libanske vlade

Izvor: RTS, 22.Mar.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka libanske vlade

Vlada Libana podnosi ostavku zbog podela oko nekoliko pitanja i poziva na formiranje vlade nacionalnog jedinstva, poručuje libanski premijer Nadžib Mikati. Predsednik Libije još uvek nije prihvato Mikatijevu ostavku.

Libanski premijer Nadžib Mikati objavio je da čitava vlada podnosi ostavku zbog podela oko nekoliko pitanja i pozvao je na formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

"Objavljujem ostavku vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadajući se da će to omogućiti glavnim političkim blokovima da preuzmu odgovornost i ujedine se u cilju okončanja političke krize", poručio je premijer Mikati, prenosi AFP.

Do ostavke je došlo zbog toga što podeljena vlada nije uspela da sastavi komisiju koja treba da nadgleda izbore u junu niti da postigne dogovor o produženju mandata šefa unutrašnje bezbednosti koji će bez te odluke morati da se penzioniše sledećeg meseca.

Predsednik Mišel Sulejman za sada nije rekao da li će prihvatiti Mikatijevu ostavku, navodi Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.