Odloženo suđenje Gadafijevom sinu

Izvor: B92, 06.Dec.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Gadafijevom sinu

Suđenje Al Sadiju Gadafiju, sinu svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamera el Gadafija, odloženo je za 7. februar zbog dodatnog prikupljanja dokaza.

Gadafi (42) je optužen za ulogu u represiji u pobuni koja je dovela do kraja vladavine njegovog oca 2011. godine, kao i za korpuciju i umešanost u ubistvo bivšeg fudbalskog trenera Al Itihada.

Sud u Tripoliju nije naveo druge detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlaganja suđenja.

Optuženi se nalazi u zatvoru u Tripoliju od marta 2014. godine, nakon što je izručen iz Nigera.

Od sedam Gadafijevih sinova, trojica su poginula za vreme nereda, zajedno s libijskim liderom koga su ubili pobunjenici u oktobru 2011. godine.

U Libiji vlada haos posle ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera. Libija je podeljena između međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju koju podržavaju islamski pobunjenici.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.