Obaveštajac poginuo u eksploziji bombe u Bengaziju

Izvor: Blic, 03.Sep.2012, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveštajac poginuo u eksploziji bombe u Bengaziju

Libijski obaveštajni zvaničnik pukovnik Džuma Al-Kadiki poginuo je u Bengaziju u eksploziji bombe koja je raznela vozilo u kojem je bio.

Portparol Libijskog bezbednosnog komiteta Abdel-Moneim Al-Hor izjavio je da je Al-Kadiki preminuo od posledica povreda zadobijenih u eksploziji, u kojoj je povređen još jedan obaveštajac koji je putovao s njim.

Eksplozija se desila juče u glavnoj ulici u Bengaziju, na istoku Libije.

Al-Hor je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u pitanju pokušaj atentata, ali nije jasno da li je bomba bila postavljena na automobil ili je bačena na vozilo.

Oba obaveštajca služila su za vreme režima Moamera Gadafija, koji je svrgnut u prošlogodišnjim protestima i ubijen, a eksplozija je jedan u nizu napada na bezbednosne zvaničnike povezane s prethodnim vlastima.

Povezane vesti: Najmanje 12 ljudi poginulo u eksploziji bombe u Pakistanu Dignut u vazduh automobil egipatskog diplomate u Bengaziju U seriji eksplozija u Bagdadu 10 mrtvih, 19 ranjenih U eksploziji u Avganistanu poginulo šestoro ljudi, 18 povređeno Broj poginulih u eksploziji u Maroku popeo se na 17
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.