Obama odbacio mogućnost napada na Siriju

Izvor: BKTV News, 07.Mar.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama odbacio mogućnost napada na Siriju

Na konferenciji za novinare, Obama je odgovarajući na pitanja novinara, vezano uz pozive za vazdušne napade na Siriju, američkog senatora Johna McCaina, upozorio svoje kritičare kako je situacija u Siriji daleko složenija nego u Libiji, i odbacio svako upoređivanje sa Libijom gde su imali sa pobunjenicima 'punu saradnju u regionu'.
'Moramo razmisliti o onome što radimo kroz prizmu onoga što će biti efektno, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << onog što je važno za američke sigurnosne interese', rekao je Obama, dodajući kako će sirijski predsednik Bashar al-Asad 'pasti, kao i drugi diktatori, ali će se SAD truditi da to postigne radeći i dalje na izolaciji Sirije'.
U međuvremenu, SAD su najavile predlog nove rezolucije Savetu bezbednosti UN-a, kojom bi se trebalo pozvati na prekid nasilja u toj zemlji, što bi prvo trebale ispoštovati Assadove snage, a nakon toga pobunjenici.
Kako javlja sirijska agencija SANA, Bashar al Asad poručio je kako je 'Sirijski narod, kao i do sada još jednom uspeo razbiti međunarodne zavere, te još jednom pokazao snagu i odlučnost da obrani svoju zemlju, nastavi sa reformama i sagradi novu Siriju kroz istovremeno suprotstavljanje terorizmu podržanom iz inostranstva'.
Izvor: advance.hr
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.